21. november 2013

Betondag Rotterdam: informeren en inspireren

ENCI, Mebin en Sagrex prominent aanwezig op feest van techniek

ENCI, Mebin en Sagrex zijn sterk vertegenwoordigd op de Betondag in Rotterdam. De bedrijven leverden een significante bijdrage aan twee van de “Project Places” en met een bijzondere producttoepassing maakt Mebin ook kans op de Betonprijs.

Project Places: 360°-visie op vijf icoonprojecten 

In de Project Places presenteert de Betonvereniging vijf “icoonprojecten”. Bij twee van die projecten is HeidelbergCement heel nauw betrokken: 
- de Strandboulevard in Scheveningen, met wit cement in een cruciale rol
- de A2-tunnel in Maastricht, waar 300.000 m3 betonmortel aan te pas kwam
Opdrachtgevers, bouwers, toeleveranciers en adviseurs vertellen samen hoe de projecten tot stand kwamen: de Project Places vormen dan ook een mooie gelegenheid om te leren van elkaar.
>> 11 uur, Arena Blauw: Strandboulevard Scheveningen
>> 13 uur, Arena Blauw: A2-tunnel Maastricht

Betonprijs: schutkleur doet RWZI verdwijnen 

Met de Betonprijs bekroont de Betonvereniging projecten die beton hebben toegepast op een bijzondere wijze. De rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Hilversum is er één van: Mebin werkte daarbij met Colorcrete®, een bijzondere toepassing van gekleurd beton. De gekozen schutkleur doet de betonnen bassins perfect passen in de natuurlijke omgeving.
>> De uitreiking van de Betonprijs 2013 vindt plaats op woensdagavond 20 november.

Ontvangst in creatief kader 

Specialisten lichten tijdens de Betondag graag de toegevoegde waarde van ENCI, Mebin en Sagrex toe – als toeleverancier, als partner, als adviseur. Professionals worden ontvangen in een ontspannen en inspirerende sfeer, en dat gebeurt dit jaar in een wel uitzonderlijk creatief kader.
>> U vindt ENCI, Mebin en Sagrex op stand 133