4. maart 2013

HeidelbergCement Nederland Top Employer

HeidelbergCement Nederland ontvangt keurmerk voor arbeidsvoorwaarden en HR-beleid
 

HeidelbergCement Benelux (ENCI, Mebin en Sagrex), is één van de 54 bedrijven gecertificeerd als “Top Employers Nederland” in 2013. Volgens onderzoek, uitgevoerd door het CRF Institute (Corporate Research Foundation), biedt HeidelbergCement zijn medewerkers kwalitatieve arbeidsvoorwaarden en HR-beleid.

Het CRF Institute, specialist op het gebied van internationaal onderzoek naar HR-beleid en werkomstandigheden, heeft onlangs het jaarlijkse onderzoek naar HR-beleid en arbeidsvoorwaarden uitgevoerd onder een groot aantal werkgevers in Nederland. HeidelbergCement is een van de organisaties die het keurmerk “Top Employers Nederland” mocht ontvangen.

De bedrijven werden geëvalueerd op de volgende gebieden: primaire arbeidsvoorwaarden, secundaire arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden, training & ontwikkeling, carrièremogelijkheden en cultuurmanagement. Alleen bedrijven die voldoen aan de onderzoekseisen ontvangen het Top Employers keurmerk.

Judith van Herwaarden, Trainee Business Administration : “HeidelbergCement Benelux is een bedrijf dat volop in beweging is op het moment. Ik krijg hierin volop de ruimte om mee te denken over de richting van deze beweging, mijn talenten in te zetten in talloze verandertrajecten en projecten, en hier zeer veel ervaring en nieuwe kennis uit te halen.
Ik ben mijn traineeship begonnen bij de afdeling Human Resources waarop ik mij vol heb kunnen storten op de uitdagingen die een Top Employers certificatie voor ons in petto had. Vervolgens heb ik de overstap naar de marketing afdeling gemaakt. Deze afdeling is volop in hervorming en dit biedt wederom vele kansen om de nieuwe focus te versterken en de hierin naar voren komende projecten op te pakken. 
In het kort kan ik mijn ervaring binnen HeidelbergCement Benelux omschrijven als één waarbij alles in beweging is en op elke hoek kansen voor verbetering te vinden zijn, waarop ik mij met volle overgave kan en mag storten."

Erwin Brandt, Plant Manager bij Sagrex: “Sinds twee jaar ben ik werkzaam als plantmanager bij de zandwinning in Deest. In de afgelopen twee jaar heeft HeidelbergCement Benelux me alle kans gegeven en me gestimuleerd om me te ontwikkelen. Naast alle support van een geweldig team heb ik de kans gekregen diverse opleidingen te volgen waaronder het Middle Management Training Track en de Aggregates Academy. Mijn huidige functie geeft me een grote diversiteit aan mogelijkheden. Van technische projecten tot het tot stand brengen van nieuwe vergunningen ten behoeve van de uitbreidingen."