Onderzoek & ontwikkeling topprioriteit in vernieuwd HeidelbergCement Technology Center

Wat heeft het nieuwe HeidelbergCement Technology Center (HTC) in Duitsland gemeen met de lokale laboratoria van HeidelbergCement Benelux? Welnu: ze geven topprioriteit aan onderzoek & ontwikkeling. En omdat de laboratoria nauw samenwerken, zijn alle kennis en inzichten toegankelijk voor onze klanten.

HTC-afdelingen van zes verschillende locaties komen samen in één gebouw in het Duitse Leimen. Zo creëert de HeidelbergCement Group één platform voor Onderzoek & Ontwikkeling, waardoor samenwerking, ideeënuitwisseling en communicatie beter kunnen verlopen. Vanaf midden 2016 zullen 170 specialisten van over heel de wereld zich inzetten voor het onderzoek naar milieuvriendelijke productieprocessen en bouwmaterialen.

CEO Dr. Bernd Scheifele: ‘Wij willen met ons nieuwe laboratorium- en kantorencomplex een voorbeeld zijn voor het onderzoek in onze industrie. Tegelijk willen we een aantrekkelijke en stimulerende campus neerzetten voor de onderzoekers en medewerkers van de HeidelbergCement Group.’

Het nieuwe gebouw is bovendien een staalkaart van de veelzijdige en esthetisch interessante bouwmaterialen van HeidelbergCement. De gevel zal bestaan uit sandwichpanelen uit zichtbeton met cement van de groep. Ook binnenin worden eigen materialen innovatief ingezet.