30. mei 2016

HeidelbergCement Benelux gaat samenwerking aan met Nederlandse KWF Kankerbestrijding

KWF.

   
Eén op de drie personen krijgt gedurende zijn of haar leven kanker. Dat zijn ruim honderdduizend mensen per jaar. Niet alleen privé, maar ook in ons werk krijgen we er allemaal mee te maken. De bedrijven van HeidelbergCement staan tenslotte middenin de samenleving. HeidelbergCement Benelux wil haar betrokkenheid tonen en heeft besloten om ook een samenwerking aan te gaan met het Nederlandse  «KWF Kankerbestrijding» In België vinden reeds regelmatig ondersteuningsacties plaats voor "Televie" en "Kom op tegen Kanker".

Het doel van KWF Kankerbestrijding is minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. KWF realiseert dat onder andere door kankeronderzoek te financieren en faciliteren. Het werven van fondsen is dan ook zeer belangrijk.

Als Zakenvriend van KWF Kankerbestrijding helpt HeidelbergCement Benelux kanker terug te dringen door te investeren in wetenschappelijk toponderzoek naar kanker. Specifiek hebben we ervoor gekozen om het onderzoek naar dikke darmkanker te ondersteunen.

Daarnaast willen we ook eigen acties van ENCI, Mebin en Sagrex verbinden aan KWF. De hardloopwedstrijd Maastrichts Mooiste, waar we per deelnemer van HC Benelux een bedrag overmaken naar KWF, is daar een eerste voorbeeld van.

Door onze samenwerking met KWF willen we een gevoel van steun geven aan kankerpatiënten in onze directe omgeving en onze medewerkers, klanten en relaties inspireren om mee te helpen deze ziekte verder terug te dringen.

Meer info over KWF Kankerbestrijding: www.kwf.nl