21. november 2014

Bekendmaking winnaars ENCI Studieprijs 2014

Op de Betondag 2014 maakte de juryvoorzitter, prof.dr.ir. Theo Salet, gisteren de prijswinnaars bekend van de ENCI Studieprijs 2014.

Dit jaar zijn er 13 studies, waarin het materiaal beton of cement een overheersende rol speelt, aan de jury ter beoordeling aangeboden. Dit zijn inschrijvingen van studenten van  Nederlandse en Vlaamse Universiteiten (7), Hogescholen (5) en Professional Masteropleidingen (1). Hiervan zijn door de jury 8 studies genomineerd voor een prijs.

Tijdens de prijsuitreiking gaven de genomineerden nog een korte toelichting op hun studie om het aanwezige publiek ervan te overtuigen dat juist zijn/haar studie in aanmerking kwam voor de extra Publieksprijs. De winnaar hiervan was, na de stemming door het publiek: Mark Wijffels, van de Technische Universiteit Eindhoven.

De jury voor de ENCI Studieprijs 2014 stond onder leiding van prof.dr.ir. Theo Salet, een overzicht van de namen en functies van de overige zes juryleden vindt u op de website www.encistudieprijs.nl.

Er zijn dit jaar de volgende prijzen toegekend:
- categorie Universiteit: een eerste en tweede prijs, een gedeelde eervolle vermelding;
- categorie Hogeschool: een eerste prijs en een gedeelde eervolle vermelding;
- categorie Professional Masteropleidingen: een eervolle vermelding;

De winnaars in de categorie Universiteit zijn:

  • Eerste prijs: “Tegengaan van wapeningscorrosie door zelfherstel van scheuren in beton” door Sam Vantyghem van de Universiteit Gent.
  • Tweede prijs:  “Magnetically orienting steel fibres in self-compacting concrete” door Mark Wijffels van de Technische Universiteit Eindhoven.
  • Eervolle vermelding: “Effect van het type superabsorberende polymeer op de zelfhelende eigenschappen in beton, al dan niet in combinatie met bacteriële werking” door Kenny D'Halluin van de Universiteit Gent.
  • Eervolle vermelding: “Het modelleren van discrete scheurvorming in beton” door Steven Jelle Schoenmakers van de Technische Universiteit Eindhoven.

De winnaars in de categorie Hogescholen zijn:

  • Eerste prijs: “De toepassing van vezelwapening bij traditioneel funderingsherstel” door Tom Godthelp van de Hogeschool van Amsterdam.
  • Eervolle vermelding: “Staalvezelbeton in keldervloeren” door Maikel van Dooren van de Hogeschool Utrecht.
  • Eervolle vermelding: “Oud beton in nieuw beton” door Niels Loozeman en Teun Hoogeveen van de Hogeschool Windesheim.

De winnaar in de categorie Professional Masteropleidingen is:

  • Eervolle vermelding: “Het onderwijscentrum Noordwestcluster te Utrecht” door Youness Lyousoufi van de MSEng opleiding van de Betonvereniging.