17. juli 2014

Veerpont tussen ENCI en Heugem

Vanaf zaterdag 19 juli a.s. zal tijdens de schoolvakantie gedurende de weekenden opnieuw een pont varen tussen Pietersplas bij Heugem en ENCI. Dit initiatief van de Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied en Rederij Stiphout past in het Plan van Transformatie van het ENCI-gebied.

Het veerpont, dat wordt geëxploiteerd door Rederij Stiphout, zal gedurende de schoolvakantie elke zaterdag en zondag varen tussen 10.00 en 19.00 uur. De prijs voor de oversteek bedraagt 2 euro. Bij inlevering van hun ‘oversteekbon’ ontvangen bezoekers in het Infocentrum ENCI-gebied (in de volksmond beter bekend als Châlet D’n Observant) een gratis kop koffie of thee. Voor kinderen een gratis ijsje of glaasje fris.

Het Infocentrum ENCI-gebied is te bereiken door op de Lage Kanaaldijk in Maastricht bij het grote bord ‘Châlet D’n Observant’ rechtsaf te slaan.

Door de ingebruikname van het veerpont is het ENCI-gebied vanaf de Maaszijde tijdens de schoolvakantie nóg beter toegankelijk voor toeristen en recreanten.

Bezoek het ENCI-gebied 

Het is mogelijk om het ENCI-gebied te bezoeken via speciale groepsrondleidingen. Oud-ENCI-medewerkers zullen u op gepassioneerde wijze rondleiden en de nodige uitleg geven over het cementproductieproces en het Plan van Transformatie. Neem hiervoor contact op met het Infocentrum ENCI-gebied (chaletobservant@gmail.com).

Meer info over dit persbericht

Nicole Rokx, communicatiemedewerkster, tel. 043-3297207
Rederij Stiphout, tel. 043-3515300