Heidelberg Materials cementfabrieken in Gent, Rotterdam en IJmuiden ontvangen CSC Gold-certificaat

Heidelberg Materials heeft het CSC Gold-certificaat ontvangen voor zijn cementactiviteiten in Gent, Rotterdam en IJmuiden, beter bekend als CBR Gent I, ENCI Rotterdam en ENCI IJmuiden. De tweede cementfabriek in Gent, CBR Gent II, werd bekroond met het CSC Bronze-certificaat. Recent kreeg Heidelberg Materials nog het eerste Platinum-certificaat in de Benelux voor zijn cementactiviteiten in Lixhe. Deze prestigieuze erkenning is verder bewijs van de inspanningen die Heidelberg Materials levert om leider te zijn op vlak van koolstofneutraliteit en duurzame ontwikkeling in de bouwmaterialensector.

Een uitzonderlijke internationale erkenning

Het CSC-certificaat werd ontwikkeld door de Concrete Sustainability Council (CSC). Het is een internationaal erkend en toepasbaar certificatiesysteem voor maatschappelijk verantwoord ondernemen gericht op bedrijven in de beton-, cement- en granulaten sector. Het systeem toont aan in welke mate deze bedrijven op een duurzame, sociale en economisch verantwoorde manier werken. De prestaties van het bedrijf worden geschaald op niveau brons, zilver, goud en platinum en het certificaat is hierna 3 jaar geldig.

Heidelberg Materials toont de weg naar een koolstofneutrale industrie van zware bouwmaterialen

CBR Gent I, CBR Gent II, ENCI Rotterdam en ENCI IJmuiden maken allen deel uit van de Heidelberg Materials groep, die duurzaamheid centraal stelt in al zijn bedrijfsactiviteiten. Door ambitieuze doelstellingen voorop te stellen wil Heidelberg Materials koploper zijn in de transitie naar een koolstofneutrale sector. Heidelberg Materials transformeert hiertoe zijn activiteiten en creëert duurzame materiaaloplossingen voor de industrie van zware bouwmaterialen. Het Gold- en Bronze-certificaat voor de fabrieken in Gent, Rotterdam en IJmuiden zijn een mooie beloning voor de operationele uitmuntendheid van Heidelberg Materials. Zo heeft bijvoorbeeld het aankopen van milieubewuste klinker, geproduceerd door de zusterbedrijven in Lixhe en Antoing, een grote rol gespeeld in het behalen van het Gold-certificaat. De certificering ondersteunt bovendien de visie van het bedrijf om een duurzamere toekomst op te bouwen waarin slimme, milieuvriendelijke en veerkrachtige infrastructuur, gebouwen en openbare ruimten de algemeen geldende norm worden.

Over de cementactiviteit van Heidelberg Materials in de Benelux

In de Benelux produceert en verkoopt Heidelberg Materials een breed assortiment aan cement voor de bouwindustrie, waarin het marktleider is. Betrouwbaarheid, productkwaliteit en klantenservice zijn en blijven de sleutelfactoren van het succes. Het bedrijf heeft in de Benelux ongeveer 750 werknemers in dienst in de cementindustrie, verspreid over 6 vestigingen en de hoofdzetels in Eigenbrakel en Den Bosch. Als voorloper op weg naar koolstofneutraliteit stelt Heidelberg Materials verantwoordelijkheid voor het milieu centraal in haar acties. Het is een van de grootste producenten van bouwmaterialen ter wereld waarbij Heidelberg Benelux in al de productsoorten die het aanbiedt (cement, aggregaat en beton) marktleider in België en Nederland is. Door de volledige productieketen van de winning van grondstoffen tot de levering van afgewerkte producten te beheren, voorziet het bedrijf zijn klanten van kwaliteitsvolle en duurzame producten.