Wie zijn wij?

ENCI, opgericht in 1926, staat voor Nederlands cement. Verreweg het grootste deel van de verschillende cementsoorten van ENCI wordt in Nederland afgezet, waar ENCI marktleider is.

De centrale afdelingen zijn gevestigd in het kantoor in 's-Hertogenbosch, daar vinden onder andere de verkoop-, plannings- en marketingactiviteiten plaats. De productie van ENCI-cement vindt plaats in de fabrieken in IJmuiden en Rotterdam. De leveringen verlopen via de waterwegen en per as. Het vervoer over water bedraagt circa 40% en het vervoer per as 60%.

De belangrijkste klanten van ENCI zijn de betoncentrales, producenten van betonproducten, aannemers, bouwmaterialenhandels en producenten van droge mortel. ENCI maakt deel uit van de Heidelberg Materials Groep, wereldwijd marktleider in zand en grind en één van de grootste producenten van cement en beton ter wereld. ENCI maakt deel uit van de activiteiten van Heidelberg Materials in de Benelux. De Heidelberg Materials Groep is op de Nederlandse markt ook aanwezig via Mebin (betonmortel) en Sagrex (toeslagmaterialen).