14. januari 2015

ENCI lanceert webspot over CEM III

Informatie, nieuws en ontwikkelingen over de meest duurzame cementfamilie

Wat maakt CEM III tot een uiterst duurzame cementsoort? Voor welke toepassingen kan het hoogovencement gebruikt worden? Tegen welke agressies is beton op basis van CEM III bestand? ENCI brengt al zijn expertise over de meest duurzame cementfamilie samen in één nieuwe website: www.cemIII.nl.

Onderzoek en projecten

Voortaan is alle relevante informatie over CEM III terug te vinden op één plaats, www.cemIII.nl. De site gaat in op de voornaamste aspecten van CEM III: duurzaamheid, bestendigheid, toepassingen en milieuwinsten. Naar al die aspecten voerde ENCI jarenlang onderzoek uit. Leren uit dat onderzoek? De laatste ontwikkelingen volgen? Of je laten inspireren door de projecten gerealiseerd met ENCI hoogovencement? De resultaten van het onderzoek en specifieke cases van projecten zijn makkelijk en snel terug te vinden in gerelateerde artikelen op de site.

Informatief en gebruiksvriendelijk

www.cemIII.nl is opgevat als een blogsite met korte informatieve teksten en bevattelijke tabellen en grafieken. De site werd bovendien volledig responsive gemaakt. Hij past zich aan de schermresolutie van de webgebruiker aan en is dus raadpleegbaar vanaf tablet en smartphone.

CEM III: groener dan portlandcement

CEM III is hoogovencement waarin een aanzienlijk deel portlandklinker vervangen wordt door hoogovenslak. Het genereert gemiddeld de helft minder CO2-uitstoot per geproduceerde ton, vergeleken met traditionele portlandcementen. Zo wordt CEM III de kracht achter duurzaam beton dat geschikt is voor de meest uiteenlopende toepassingen, van funderingen over wegenbouw tot esthetisch beton.
Yves Mataigne: “We hebben elke parameter onder controle hoe klein die ook is. Dit levert een oplossing op = Duurzaam2.”

Voor meer informatie neem contact op met:

Yves Mataigne, Product Manager Cement bij HeidelbergCement Benelux
Tel. +32 (0)499 94 70 00