23. november 2015

Bekendmaking winnaars ENCI Studieprijs 2015

Op de Betondag 2015 maakte de juryvoorzitter, prof.dr.ir. Theo Salet, de prijswinnaars bekend van de ENCI Studieprijs 2015.

Er zijn dit jaar 16 deelnemers aan de ENCI Studieprijs, 11 in de categorie Universiteit en 5 in de categorie Hogeschool. De inzendingen in de categorie Universiteit komen van studenten van de TU Eindhoven, TU Delft en Universiteit Gent. De inzendingen in de categorie Hogeschool komen van de studenten van de Hogeschool Windesheim, Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Hogeschool van Amsterdam. Er waren dit jaar helaas geen deelnemers in de categorie Masteropleidingen. Hiervan zijn door de jury 6 studies genomineerd voor een prijs.

Tijdens een aparte bijeenkomst, gaven de genomineerden nog een korte toelichting op hun studie om het aanwezige publiek ervan te overtuigen dat juist zijn/haar studie in aanmerking kwam voor de extra Publieksprijs. De winnaar hiervan was, na de stemming door het publiek: Rob Wolfs van de Technische Universiteit Eindhoven.

De jury voor de ENCI Studieprijs 2015 stond onder leiding van prof.dr.ir. Theo Salet, hoogleraar op de Technische Universiteit Eindhoven en tevens werkzaam bij Witteveen +Bos Raadgevende Ingenieurs. Meer informatie over de leden van de jury vindt u op onze website: www.encistudieprijs.nl.

Er zijn dit jaar de volgende prijzen toegekend:

- categorie Universiteit: een eerste en tweede prijs, een gedeelde eervolle vermelding;
- categorie Hogeschool: een eerste prijs en een tweede prijs.

De winnaars in de categorie Universiteit zijn:
  • Eerste prijs: “3D printing of concrete structures” door Rob Wolfs van de Technische Universiteit Eindhoven.
  • Tweede prijs: “De invloed van de heterogeniteit van beton op het uittrekgedrag van staalvezels” door Simon Cox van de Technische Universiteit Eindhoven.
  • Eervolle vermelding: “Upscaling of strain-hardening cementitious composites” door Ricky Tai van de Technische Universiteit Delft.
  • Eervolle vermelding:  “Structural reliability of existing city bridges: analysis with Monte Carlo simulation including a load model based on weigh-in-motion measurements” door Laura Hellebrandt van de Technische Universiteit Delft.
De winnaars in de categorie Hogeschool zijn:
  • Eerste prijs: ““Aardbevingsbestendigheid van onderdoorgangen”door Rens Pater en David-Jan Smeenge van de Hogeschool Windesheim.
  • Tweede prijs: “Toepassing van vezelmateriaal in het ontwerp van korte verkeersbruggen” door Michael Vonk van de Hogeschool Amsterdam.

De folder met hierin ook alle juryteksten, vindt u op http://encistudieprijs.nl/nominaties-bekend.