Spelen op het ritme van eb en vloed

Spelen en leren? Dat kan op de Waterspeelplaats aan de Kikkerstraat in De Cocksdorp op Texel. Een betonnen mini-Texel van 12 meter in doorsnede laat de hoogteverschillen zien op het eiland. Wat is het verschil tussen eb en vloed? Wat gebeurt er als de dijken doorbreken? Met unieke spelelementen kunnen kinderen dat zelf ontdekken.

De Waterspeelplaats is een onderdeel van de plannen om van De Cocksdorp een waterdorp te maken. Expotise en V-eld ontwierpen de Waterspeelplaats in opdracht van Stichting Waterrijke Perspectieven. Rab Betoncentrale uit Oudeschild leverde de betonmortel voor het project, op basis van hoogovencement van ENCI. Bart Boon uit De Cocksdorp produceerde de prefabelementen voor de Waterspeelplaats in vier delen. En moet het nog gezegd worden dat het geheel aangesloten is op de waterleiding? 

Golven maken in de Slufter? Met een schroef van Archimedes het water wegpompen om polders en dijken bloot te leggen? Of door de sproeiers verrast worden met een waterstraal?
Op de Waterspeelplaats in De Cocksdorp (Texel) ervaren jong en oud zelf in het klein hoe het eiland omringd wordt door water bij eb en vloed.