Verpakking

De ENCI verpakkingen voor onze verschillende cementsoorten zijn zó gemaakt dat u ze optimaal kunt hanteren en gebruiken. En er is meer dan dat: wij hebben ook oog voor het milieu. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Zakken: duurzaam kraftpapier

Ons cement is per 25 kg verpakt in kraftpapieren zakken (een ongebleekte sterke papiersoort). Deze zakken hebben een PE-voering om kluitvorming door vocht tegen te gaan. Zo kunt u ons cement goed bewaren. Tot zover de praktische kant. Wij denken ook aan het milieu. Onze zakken zijn gemaakt van duurzaam papier. De duurzame aanpak van onze leveranciers is onder andere gebaseerd op het Life-Cycle Initiative van het United Nations Environmental Programme (UNEP). De producten beantwoorden aan de voorschriften van de Forest Stewardship Council (FSC™) en het ´Programme for the Endorsement of Forest Certification’ (PEFC). Dit betekent dat alle vezels uit ecologisch beheerde bossen komen.

Pallets: klaar voor retour

ENCI werkt bij de levering met houten retourpallets. Zo beperken we het gebruik van de kostbare grondstof hout. Resultaat: de hoeveelheid bedrijfs- of houtafval neemt af.