22. november 2013

Winnaars ENCI studieprijs 2013

Op de Betondag maakte de juryvoorzitter gisteren de prijswinnaars bekend van de ENCI Studieprijs 2013.

Er waren dit jaar weer veel inzendingen. In totaal zijn er 22 studies, waarin het materiaal beton of cement een overheersende rol speelt, aan de jury ter beoordeling aangeboden. Dit zijn inschrijvingen van studenten van  Nederlandse en Vlaamse Universiteiten (12), Hogescholen (5) en Professional Masteropleidingen (5). Hiervan zijn door de jury 10 studies genomineerd voor een prijs. Dit jaar is er ook een Innovatieprijs uitgereikt aan een studie die uitblonk op dit gebied.

Tijdens de prijsuitreiking mochten de genomineerden nog een korte toelichting op hun studie geven om het aanwezige publiek ervan te overtuigen dat juist hun studie in aanmerking komt voor de extra Publieksprijs. De winnaar hiervan was na de stemming door het publiek, Jeroen Hendriks van de Technische Universiteit Eindhoven.

De jury voor de ENCI Studieprijs 2013 stond onder leiding van prof.dr.ir. Theo Salet, hoogleraar op de Technischhe Universiteit Eindhoven en werkend bij Witteveen +Bos Raadgevende Ingenieurs. Een overzicht van de namen en functies van de overige zes juryleden vindt u op onze website. 

Er zijn in de drie categorieën de volgende prijzen toegekend:
     - Categorie Universiteit: een eerste en tweede prijs, een gedeelde eervolle vermelding;
     - 
Categorie Hogeschool: een eerste prijs en een eervolle vermelding;
     - 
Categorie Professional Masteropleidingen: een eerste en tweede prijs en een eervolle vermelding;
     - 
Een Innovatieprijs.

De winnaars in de categorie Universiteit zijn:

Eerste prijs: “De invloed van scheurvorming door verhinderde vervormingen op het draagvermogen van vrijdragende vloeren in staalvezelbeton” door Jeroen Hendriks van de Technische Universiteit Eindhoven.
Tweede prijs: “Arches, nonlinear? Investigating the geometrically nonlinear behaviour of arches in 2D” door Ruben Onstein van de Technische Universiteit Delft.
Eervolle vermelding: “Invloed van versnelde koeling op betonconstructies blootgesteld aan brand” door Wouter Botte van de Universiteit Gent.
Eervolle vermelding: “Optimalisatie van de samenstelling van ultra-hogesterktebeton” door Stijn Breye en Bram de Vos van de Universiteit Gent.

De winnaars in de categorie Hogescholen zijn:

Eerste prijs: “Droog en efficiënt verankeren van geprefabriceerde balkonplaten” door Emmy Post van de Hogeschool Rotterdam.
Eervolle vermelding:  “Numerieke modellering en experimentele validatie van dynamisch belaste betonbalken” door Elien Capiau en Ruben Dobbelaere van de Hogeschool Gent.

De winnaars in de categorie Professional Masteropleidingen zijn:

Eerste prijs: “Een constructief ontwerp voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Groningen” door Arne Middeldorp van de opleiding “Betonconstructeur PMSE” van de Betonvereniging.
Tweede prijs: “Alternatief dektype Fly-over sporen in Den Bosch” door Roland Snelders van de opleiding “Betonconstructeur MSEng” van de Betonvereniging.
Eervolle vermelding: “Nieuwbouw kantoorpand en parkeergarage” door Hans van Veen van de opleiding “Betonconstructeur MSEng” van de Betonvereniging.

Innovatieprijs:

“Levensduurverlenging van vermoeiingsgevoelige, orthotrope stalen brugdekken met Engineered Cementitious Composite (ECC)” door Gökhan Dilsiz van de Technische Universiteit Delft.

Voor meer informatie:  Betonvereniging – Secretariaat ENCI Studieprijs - Postbus 411 - 2800 AK Gouda 
telefoon:  0182 - 539 233 / email: info@encistudieprijs.nl   / internet:  www.encistudieprijs.nl